Aanleiding en Proces

Kienehoef klimaatrobuuster

In de wijk Kienehoef gaat de komende jaren het een en ander veranderen. De wijk wordt in de komende jaren stap voor stap aangepast. Een van de projecten waar we, samen met u, aan gaan beginnen is het ‘klimaatrobuust’ maken van de wijk. Dat betekent dat we de openbare ruimte gaan aanpassen zodat de wijk beter geschikt is om extreme droogte of neerslag op te vangen.

Waarom is dit nodig? We verwachten in de toekomst langere droge periodes én fellere buien. Toevallig bleek deze zomer dat het nu al kan gebeuren! Op 13 augustus van 2018 was er een zware regenbui en liep een deel van de straten in de wijk onder water, terwijl we midden in een van de droogste zomers van de eeuw zaten!

Om Kienehoef klimaatrobuust te maken gaan we een deel van de straten afkoppelen van de riolering. Het regenwater van die straten wordt straks via een eigen systeem afgevoerd. Ook al wordt maar een deel van de wijk afgekoppeld, de gehele wijk profiteert van de afkoppeling. Er komt meer ruimte in de bestaande riolering in de andere straten. Zo wordt de hele wijk ‘robuuster’. Het afkoppelen gaat straat voor straat. Op de kaart hieronder kunt u zien welke straten afgekoppeld gaan worden.

 

 

Een straat, die onder handen wordt genomen, gaat helemaal open. De bestaande straatverharding en stoepen worden verwijderd en vervolgens wordt het opnieuw aangelegd. Dit is ook een prachtige kans om opnieuw na te denken over de inrichting van de straat. Sommige zaken liggen vast, maar heel veel kan ook door u zelf, als samenwerkende bewoners van de straat, worden ingevuld.

We nodigen u uit om samen met uw buren en samen met ons, een plan voor uw straat te gaan maken! Ook wanneer u niet in een van de af te koppelen straten woont, bent u van harte uitgenodigd om deel te nemen.

Proces / Planning

Het project heeft verschillende stappen. Op 8 november is de eerste publieke bijeenkomst en hiermee start het project officieel. Voorafgaand heeft een gesprek plaatsgevonden met een aantal leden van de wijkraad. Zij zullen ook betrokken blijven tijdens het proces. Vanaf 8 november kunt u meedenken over uw straat op internet. Daarna vinden nog werksessies plaats om in te gaan op uw wensen en ideeën. 

De eerste werkbijeenkomsten vinden plaats op:

Maandag 3 december:

Beatrixstraat deel A, B, C

Clausstraat

Constatijnstraat
Julianastraat deel A, B
Willem-Alexanderstraat
Johan Frisostraat
Bernhardstraat

Dinsdag 4 december:
Frederikstraat deel A, B, park
Wilhelminastraat
Willemstraat
Louisestraat
Anna Pauwlonastraat


Donderdag 6 december
Koninginnelaan deel A, B, C
Koninginnelaan deel D, E, F, G, H, I, J, K

 

 

Hierna is nog een ontwerpspreekuur mogelijk op afspraak
Woensdag 12 december
Maandag 17 december
Dinsdag 18 december

De tweede werkbijeenkomsten vinden in januari 2019 plaats, data volgt nog.

Afronding ontwerp
februari 2019

Technische uitwerking en aanbesteding
Tweede en derde kwartaal 2019

Start uitvoering
Vierde kwartaal 2019

Aan de slag

Op deze website gaan we samen met u de inrichting van uw straat bepalen. Wat vindt u belangrijk in uw straat of in uw wijk? Wat wilt u graag terugzien? Wij hebben uw hulp nodig, dus praat mee!

Hoe werkt de website?

Op deze website vindt u verschillende straten waar u op kunt reageren. Per straat zijn verschillende voorstellen te zien en worden voorbeeldfoto’s getoond van hoe het kan worden. Onder ‘praat mee’ kunt u klikken op de straat en kunt u reageren in het reactievenster. Als u gaat meedenken, wilt u dan proberen uw reactie steeds bij de juiste straat te plaatsen? Dat helpt ons enorm in de analyse van uw reacties!